Blog

Lees hier hoe adoptiecoach Tara met haar verblijf in Chatododo het nuttige aan het aangename koppelt.

Onlangs bracht adoptiecoach Tara Mergeay het weekend door in Chatododo. Ze deed dat niet alleen, maar samen met een koppel kandidaat-adoptieouders. Tara was al eerder in Chatododo maar dan niet in het kader van haar professionele bezigheden. Ze ontdekte Chatododo anderhalf jaar eerder toen ze er een weekendje onder vrienden doorbracht. Ze werd een beetje verliefd op het vakantiehuis en besliste ter plekke dat ze ooit terug zou komen als adoptiecoach met (kandiaat) adoptieouders. Intussen heeft ze een eerste succesvol weekend in Chatododo achter de rug en lijkt het erop dat ze dit vaker gaat doen.

Tara werd zelf 37 jaar geleden uit Indië geadopteerd en is niet alleen sociaal assistente en life coach maar ook professioneel ervaringsdeskundige. Ze biedt kandidaat-adoptieouders, adoptieouders én geadopteerden een uiterst persoonlijke coaching aan, deelt tips, tricks en tools met alle partijen in een adoptieverhaal en ongeacht de status van het adoptieverhaal.

Omdat Tara vaak te horen kreeg dat een wekelijkse sessie met haar onvoldoende was en de (kandidaat) adoptieouders meer tijd met elkaar en haar wilden doorbrengen, bedacht Tara het concept “nature versus nurture”, een “intiem” weekend waar koppel en coach alle tijd en ruimte krijgen om hun verhaal en verwerkingsproces met Tara te delen. Doel van het weekend is een leiddraad te bieden opdat adoptieouders naar huis gaan met nieuwe inzichten en een gevoel van herkenning en steun. En daarnaast krijgen ze de kans om het mooie en gezellige Villers-sur-Lesse te ontdekken en te genieten van Chatododo.


Hoe ziet zo’n weekend er nu concreet uit? Er wordt op vrijdagavond gestart, wanneer adoptiecoach Tara jullie welkom heet vanaf 19 uur. Iedereen heeft een lange werkweek achter de rug, daarom houdt Tara het rustig en wordt er op een aangename manier, met een welkomdrankje verder kennis gemaakt. Zaterdagochtend, na het ontbijt gaan de eerste sessies van start (sessies van telkens twee uur) en na een heerlijke lunch, gaan er in de namiddag nog twee interessante sessies door. Deze eerste intense dag wordt afgerond tegen 19 uur. Daarna heeft het koppel een vrije avond die ze zelf naar keuze kunnen invullen. Ze kunnen dan eventueel samen koken met adoptiecoach Tara of ze kunnen met hun tweetjes één van de vele wandelroutes in de buurt verkennen, Rochefort bezoeken of een restaurantje in de buurt uitproberen.

Zondagochtend, na het ontbijt worden dan nog enkele thema’s aangekaart en wordt het weekend afgesloten met lekkere lunch en een kleine evaluatie. 

Interesse? Neem gerust contact via het contactformulier op www.adoptiecoach.be of mailnaar info@adoptiecoach.be

Advertentie