Ons project

De idee voor ons project vindt zijn oorsprong na een reis van 3 maanden door Australie. Tijdens deze reis maakten we gebruik van huisruil en als gevolg hiervan kregen we bij onze terugkeer verschillende keren gasten over de vloer. Wij vonden het zeer aangenaam om ons huis met onze gasten te delen, om hen met Belgie en onze omgeving kennis te laten maken. Daarnaast houdt Mathias ervan mensen met zijn kookkunsten te verwennen. Reden genoeg om een opleiding als chef-kok te starten en plannen te maken om een B&B op te starten. Ons huis in de buurt van Brussel leek ons hiervoor niet echt geschikt. Er werd getwijfeld over een B&B in een stad als Gent of Antwerpen maar uiteindelijk kozen we toch voor de Ardennen. Het duurde een hele tijd voor we een huis vonden dat aan alle criteria voldeed maar het was het zoeken waard; Chatododo ligt in een uiterst charmant dorpje in de buurt van heel wat bezienswaardigheden. Daarnaast is het ook een huis met een geschiedenis; volgens de dorpsgenoten zou het huis gebouwd zijn in opdracht van koning Leopold I en dit om een van zijn minnaressen in onder te brengen. Best mogelijk want een groot deel van de gronden in Villers-Sur-Lesse zijn eigendom van de Koninklijke Schenking en op een boogscheut van het huis bevindt zich niet alleen het “gele kasteel” maar ook het recent gerenoveerde weekendhuis van Koningin Paola. Boven de voordeur van Chatododo staat “Villa Leopold” gebeiteld. De namen van de kamers “Charlotte”, “Arcadie” en “Louise” verwijzen naar vrouwen in het leven van koning Leopold I.

Ons project bestaat uit 3 fases; in de eerste fase hebben we enkel het gelijkvloers en de eerste verdieping gerenoveerd en is Chatododo een gite voor 8-9 personen. Later nemen we ook de tweede verdieping onder handen en komen er twee gastenkamers met privé badkamer bij. Nog later, in de derde en laatste fase, komt er op de benedenverdieping van de conciergerie een multifunctionele ruimte waar onder andere chef Mathias kookworkshops zal verzorgen. Op de eerste verdieping komen dan twee gastenkamers met badkamer.

Chatododo is dan een B&B met 5 luxe gastenkamers met privé badkamer; het is dan de bedoeling de gasten niet enkel een heerlijk ontbijt maar indien gewenst ook een lekker avondmaal aan te bieden!

Advertentie