Gastronomie

Lekker eten in de buurt? Dat kan!

Du Four à la Table (Rue des Platanes 16, Villers-sur-Lesse): restaurant dat sinds 2003 deel uitmaakt van de Jeunes Restaurateurs d’Europe. Het restaurant serveert zowel lunch als avondeten en werkt met verschillende menu’s. Reserveren kan via 084/377115.

Auberge du bief de la Lesse (Rue du Bief 1, Villers-sur-Lesse): Franse keuken gebaseerd op verse seizoensproducten. Het restaurant is zowel ’s middags als ’s avonds open maar is gesloten op maandag en dinsdag. Reserveren kan via 084/378421.

L’inattendu (Rue de Behogne 36, Rochefort): mooi ingerichte en gezellige brasserie waar lekkere Belgische en Franse gerechten worden geserveerd. Reserveren via 084/213792. 

Lemonnier (Rue de la Baronne Lemonnier 82, Lavaux -Sainte -Anne): sterrenrestaurant (1 Michelinster sinds 1991) dat ervaring en innovatie combineert en een klassieke en eenvoudige keuken presenteert. Reserveren kan via 084/388883.

La Gourmandise (Rue de Behogne 24, Rochefort): restaurant-brasserie waar heerlijke grill gerechten bereid worden. De niertjes in trappist zijn een aanrader, net als de eend in trappist en de varkenswangetjes in trappist. De bediening is vlot en vriendelijk. Op het 1e verdiep is een winkeltje met streekprodukten en op de 2e verdiep een mini-museum over de Rochefort-trappist. Reserveren kan via 085/222181.

Couleur  Basilic (Rue de Behogne 43, Rochefort):  gezellig brasserie naast de kerk van Rochefort. Met achteraan een terras dat uitkijkt op het park en de rivier.

Le Genimont (Rue de Genimont 19, 5580 Villers-sur-Lesse): lekkere bistro. Open van maandag tot vrijdag vanaf 7u, op zaterdag en zondag vanaf 9u.

Voor een snelle hap kan u terecht bij het frietkot vlakbij de oprit aan de E411.

Zelf koken? Op een 8-tal km, in Rochefort op de Rue dé Dinant, zijn er verschillende warenhuizen: Colruyt, Aldi en Lidl.

Geen zin om te koken en geen zin om op restaurant te gaan? Je wil lekker eten maar gezellig in de gîte blijven? Dat kan! Vraag ons naar de mogelijkheden met betrekking to Chef@Chatododo (enkel beschikbaar op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond). Onze chef beslist in samenspraak met jullie wat er op het menu staat en maakt het voor jullie klaar. Indien gewenst kunnen jullie ook samen met de chef aan het koken gaan.

Advertenties